Peter Nyström – 29 september – 13 oktober 2012

Peter Nyström – Utställning 11 – 22 september 2010

Peter Nyström

Peter Nyström & Boris Kacic – 29 september – 13 oktober 2012

Peters konst finns representerad hos ett antal konstföreningar, privatpersoner och företag runt omkring i vårt vidsträckta land samt hos samlare i Norge, Danmark och Finland. Peter har under de senaste åren deltagit i ett antal konstrundor bla: Hjo och Tranås.

Peter Nyström – Utställning 11 – 22 september 2010

Peter är en självlärd konstnär född i Jönköping 1969. Han har under hela sitt vuxna liv målat eller tecknat i någon form, under de senaste sju åren ägnar han sig i sett enbart i att måla akryl som Peters temperament.

När han målar stänger Peter av allt annat runt omkring sig och utgår från de känslor och bilder han har i huvudet som inspiration till sitt arbete. Konsten är viktig för honom som ett medel att förmedla drömmar och tankar. Peters vilja är att väcka en känsla och mana till eftertanke hos en betraktare.

Ett antal år utomlands primärt i Spanien som ung har etsat sig fast i själen och syns i de gula, röda och blå färgskalor som de flesta av Peters tavlor bär. Ett minne från solen och havet.

Peter älskar gult som för honom symboliserar solen, livet, glädjen och alla möjligheter. Rött är passionen och kärlekens färg som bär på omtanken om de du har nära och kära. Blått är oändligheten med känsla av att vi styr livet mot nya mål varje dag.

Peter älskar starka färger som lyser upp vita väggar likt ett utropstecken. Peters förhoppning är att hans tavlor ska göra dig glad och att denna känsla biter sig fast!

Peters konst finns representerad hos ett antal konstföreningar, privatpersoner och företag runt omkring i vårt vidsträckta land samt hos samlare i Norge, Danmark och Finland. Peter har under de senaste åren deltagit i ett antal konstrundor bla: Hjo och Tranås.

Peters första egna vernissage hölls på Galleri 701 Ramcenter i Jönköping september 2007.

Utställningar 2009: på Galleri K i Oxelösund, Stures Konst & Galleri i Tranås samt Galleri Bergström i Båstad (Julsalong).
Utställningar 2010: på Stures Konst & Galleri i Tranås samt Galleri Bergström i Båstad (Sommarsalong).

Konstutställning 22 sept – 2 okt 2007

Målningar – Vernissage

Jag är en självlärd konstnär född i Jönköping 1969. När jag målar stänger jag av allt annat runt omkring mig och utgår från de känslor och bilder jag har i huvudet som inspiration till mitt arbete. Konsten är viktig för mig som ett medel att förmedla drömmar och tankar. Min vilja är att väcka en känsla och mana till eftertanke hos en betraktare.

Ett antal år utomlands primärt i Spanien som ung har etsat sig fast i själen och syns i de gula, röda och blå färgskalor som de flesta av mina tavlor bär som ett minne från solen och havet. Jag älskar gult som för mig symboliserar solen, livet, glädje och möjligheter. Rött är passionen och kärlekens färg samt bär på omtanken om de du har nära och kära. Blått är oändligheten med känsla av att vi styr livet mot nya mål varje dag. Jag älskar starka färger som lyser upp vita väggar likt ett utropstecken. Min förhoppning är att mina tavlor ska göra dig glad och att denna känsla biter sig fast.